sint-pietersplein-romekerst sint-pitersplein romeColosseum-romecolosseum-romeRomeVaticaan

Wijken in Rome

Als je voor het eerst in Rome bent, wandel je door het historisch centrum om bezienswaardigheden als het Pantheon en het Colosseum aan te doen. Je komt waarschijnlijk ook in Trastevere, waar in sommige steegjes de tijd stil lijkt te hebben gestaan. En misschien loop je tevens door het getto, de voormalige Joodse buurt, of Prati, de wijk bij het Vaticaan.

In sommige wijken in de stad waan je je nog in de jaren vijftig, andere buurten bieden juist plaats aan jonge ontwerpers, hippe galerietjes en kekke koffiebarretjes. Wat dacht je van Monti, waar je een op maat geknipte jurk voor een paar tientjes uit een atelier mee kunt nemen? Of Testaccio, waar voormalige slachthuisarbeiders de oorsprong hebben gelegd voor moderne vleesgerechten? Ga mee op ontdekkingsreis door Romeinse wijken met de selectie van Rome-Nu:

Rome in eigen keuken

Roma

Mooie video van Rome van Oliver Astrologo

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels