VaticaanRomesint-pietersplein-romekerst sint-pitersplein romeColosseum-romecolosseum-rome

Monti, hippe wijk in Rome

Monti is op dit moment misschien wel de hipste wijk van Rome. Vlak achter het Colosseum vind je overdag bijzondere adresjes om te shoppen, met veel vintage kleding, handwerk en ateliers. 's Avonds verandert de wijk in een grote, gezellige uitgaansbuurt, waar je van aperitivo tot een drankje na het eten goed kunt toeven.

Rome_monti

Vooral jongeren gaan steeds vaker uit in Monti. Eeuwenlang was het een arme volkswijk, vol sjacheraars en prostitues, maar nu is het trendy en chic geworden en wordt de buurt bevolkt door kunstenaars, designers, architecten en schrijvers, met als gevolg dat de huur- en koopprijzen van de huizen explosief zijn gestegen. Het is er vol cafés, wijnbars, streetfood en leuke restaurants, zoals pizzeria Chicco di Grano en het café Ai tre Scalini, van buiten bedekt met groene klimop en vooral populair onder jongeren.

Het centrale plein van Monti is Piazza Madonna dei Monti. Hier is het ’s avonds doorgaans stampvol met Italiaanse jongeren die zich met een glas of flesje in de hand verzamelen rondom de eeuwenoude fontein.

Rome_monti

Een van de leukste en lekkerste straten in Monti is de Via Urbana. Je kunt hier terecht voor heerlijke koffie, broodjes, gebak, pasta, lunch en diner, maar ook voor bijzondere mode- en designwinkels.

Plattegrond
Simone Capano weet de sfeer van Monti uitstekend te vangen in de kunstige plattegrond die hij van deze wijk tekende, met als uitgangspunt de Via del Boschetto en de Via Panisperna. Onderweg kom je van alles tegen, van mooie winkels tot smaakvolle adresjes. Buon divertimento!

De plattegrond maakt deel uit van They Draw & Travel, een sympathiek initiatief waar je bijzondere plattegronden van over de hele wereld kunt vinden. Uiteraard kun je ook zelf een mooie plattegrond maken en via de site kenbaar maken.

Rome_wijken-Monti

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Rome in eigen keuken

Roma

Mooie video van Rome van Oliver Astrologo

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels