VaticaanRomekerst sint-pitersplein romesint-pietersplein-romecolosseum-romeColosseum-rome

San Lorenzo, studentenwijk in Rome

San Lorenzo is de studentenwijk van Rome. Je vindt deze wijk dan ook bij de grote universiteitsgebouwen, net 'achter' station Termini.

Rome_wijken-san-lorenzoVooral 's avonds is een bezoek aan San Lorenzo de moeite waard; je vindt hier veel gezellige eet- en uitgaansgelegenheden waar je voor niet al te veel geld lekker kunt eten en een glas wijn, biertje of cocktail kunt drinken, omringd door Romeinse studenten en creatievelingen.

Vooral voor wie graag buiten eet in Rome, is deze wijk een aanrader: 's zomers wordt alle mogelijke meubilair naar buiten gesjouwd en geniet iedereen van het leven op straat. Dankzij de vele bars, clubs en muziekcafés kent de wijk ook een bruisend nachtleven. Bij evenementenlocatie Ex Dogana, gevestigd in een voormalig douanekantoor aan de Viale dello Scalo San Lorenzo, worden internationale dj’s en muzikanten geprogrammeerd en regelmatig grote feesten en festivals georganiseerd. San Lorenzo heeft ook veel te bieden voor liefhebbers van streetart.

Kerk en basiliek
Plaza dell'Immacolata met de kliene kerk Chiesa dell'Immacolata is het middelpunt van de wijk. Je kunt overdag heerlijk lunch, 's avonds stroomt het plein vol met studenten, kunstenaars en locals die gezellig een drankje komen drinken bij een van de bars. 

De Basilica di San Lorenzo is de belangrijkste kerk van de wijk. Deze basiliek wordt omgeven door het Cimitero del Verano, een monumentale begraafplaats, waar menig bekende Italiaan begraven ligt. Op dit kerkhof hebben onder anderen acteur Marcello Mastroianni, Goffredo Mameli, de schrijver van het Italiaanse volkslied, en de familie Garibaldi hun laatste rustplaats gevonden.

San Lorenzo is de enige wijk in Rome die tijdens de Tweede Wereldoorlog is gebombardeerd en dat is op sommige plekken nog te zien. 

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Rome met kinderen

Rome, de eeuwige stad

Impressie van Rome, met de belangrijkste bezienswaardigheden als het Sint-Pietersplein, Pantheon, Forum Romanum 

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels