sint-pietersplein-romeColosseum-romeVaticaanRomecolosseum-romekerst sint-pitersplein rome

Porta di Roma - winkelcentrum in het noorden van Rome

‘Porta di Roma’ is een winkelcentrum in het noorden van Rome. Je komt er gemakkelijk met bus 80 vanaf Piazza Venezia, ook al duurt de rit best een tijdje. Reken zeker op drie kwartier met deze ‘express’ bus, die bij minder haltes stopt dan gewone stadsbussen. Het voordeel is dat je een prachtige rit door de stad maakt én lekker kunt blijven zitten van begin- tot eindhalte. En daarna kan het shoppen beginnen!

Megastores
Dit winkelcentrum heeft ongeveer 250 winkels en beslaat maar liefst 150.000 vierkante meter. Als je in één van de megastores als Auchan, MediaWorld of Coin rondloopt, begrijp je al gauw hoe je tot zo’n grote oppervlakte komt. De eerste in de rij is een ‘hyper’grote supermarkt (ipermercato) zoals ze die in Amerika veel hebben: heerlijk om hier rond te struinen na het geschuifel in de krappe supermarktjes van het centrum van Rome. De tweede is de ideale winkel als je nieuwe elektrische apparatuur nodig hebt en Coin is een gerenommeerd Italiaans warenhuis waarvan je er elders in de stad meerdere vindt.

Sport, snoep en schoonheid
Zoals in ieder groot winkelcentrum zijn er ook in ‘Porta di Roma’ talloze winkels. Je vindt er sportzaken als Adidas, Decathlon en Foot Locker. In de categorie ‘welzijn’ noemen we een kapper, schoonheidssalon, brillenwinkels en verscheidene parfumerieën. Je kunt er lekker snoepen bij fastfoodtentjes en ijszaken en heerlijke koffie of vruchtensap drinken in bars en caffetterie. Kledingzaken zijn er te over en ook de kinderen komen aan hun trekken met winkels als Chicco en Original Marines. Er is overigens ook een bioscoop op het terrein, maar helaas worden hier alle films in het Italiaans nagesynchroniseerd vertoond.

Meubelzaken
Als je in Rome op stedentrip bent, is een meubelzaak of winkel met tuinaccessoires misschien wel het laatste waar je aan denkt. Maar wie voor langere tijd in de stad verblijft voor werk of studie, kan een winkeltip in deze categorie juist heel welkom zijn. Zo vind je bij ‘Porta di Roma’ niet alleen een Ikea-filiaal, maar ook een Leroy Merlin: in deze van origine Franse doe-het-zelf-winkel kun je hartstikke leuke artikelen kopen voor de tuin en het huis. Werkelijk waar: als je hier langs de schappen loopt, verbeeld je je plotseling dat je van alles en nog wat nodig hebt.

Kortom
Kortom, heb je tijd over op je citytrip in Rome en hou je van winkelen, dan is ‘Porta di Roma’ een aanrader. Maak er een gezellig dagje van en zet onderweg de modus 'onthaasten' aan, dan is succes verzekerd!

Porta di Roma – winkelcentrum
Via Alberto Lionello 201, Rome

Geschreven door Tessa Vrijmoed

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Roma Amor

Rome, de eeuwige stad

Impressie van Rome, met de belangrijkste bezienswaardigheden als het Sint-Pietersplein, Pantheon, Forum Romanum 

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels