RomeVaticaankerst sint-pitersplein romeColosseum-romesint-pietersplein-romecolosseum-rome

Winkelen in Rome

De Italiaanse hoofdstad is een stad vol geschiedenis. Je vindt op iedere hoek in Rome wel een monument of een andere verwijzing naar een of andere historische periode. Het is ook een cultuurrijke stad. Zo heeft ze haar eigen eetcultuur en wonen er verschillende volkeren met ieder hun eigen cultuur. Maar ‘cultuur’ waar het winkels betreft is, dáár staat Rome niet om bekend.

Precies daarom helpt onze redactie je graag op weg in deze rubriek. Want natuurlijk: je kúnt In Rome wel shoppen. Maar dan moet je weten waar je naartoe moet. En zolang je geen luxueuze winkelboulevards verwacht en het niet al te nauw neemt met openingstijden, kun je in Rome vast en zeker iets kopen waar je lange tijd lol van zult hebben.

Zoals een nieuw stel schoenen van Vita Unica, de lekkerste delicatessen bij Castroni, luxe schrijfwaren van Fabriano of leren handschoenen bij Sermoneta. Je vindt in Rome genoeg kledingateliers, tassenwinkels of parfumerieën in gezellige straten als de Via del Pellegrino, Via del Corso, Via del Boschetto of Via dei Giubbonari. Souvenirs zijn er overal wel te vinden en voor serieuze winkelaars geven wij tips over de grote winkelcentra buiten het centrum van de stad. Neem ook een kijkje op onze pagina ‘Markten’ om je een Romein te wanen in een echte woonwijk!

Roma Amor

Rome - City by the river

Impressie van een stedentrip naar Rome door Wiemer Viet. Rome - city by the river...

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels