VaticaanColosseum-romesint-pietersplein-romecolosseum-romeRomekerst sint-pitersplein rome

De leukste winkelstraten van Rome

De Via del Corso en de Via Nazionale staan bij de meeste mensen bekend als dé winkelstraten van Rome. Maar heb je wel eens gehoord van de Via dei Coronari, waar de antiekhandelaren huizen? Of de Via del Boschetto met zijn eigenzinnige ateliers? De redactie van Rome-Nu verzamelde een keur aan winkelstraten om het je bij je volgende bezoek aan Rome wat makkelijker te maken.

De Via dei Condotti is de straat bij uitstek voor wie wat te besteden heeft en de Via della Conciliazione biedt een ruim assortiment aan Vaticaanse souvenirs. Voor kleren kun je het best naar de Via Cola di Rienzo of de Via dei Giubbonari gaan en allerhande zaken vind je vooral in de Via del Pellegrino en de Via del Tritone. We geven zelf tips over waar je religieuze kaarsen kunt kopen of honing gemaakt in Italiaanse kloosters.

Roma Amor

Hommage aan Rome

Mooie beelden van Rome, met zang van Andrea Bocelli

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels