sint-pietersplein-romeRomeVaticaankerst sint-pitersplein romeColosseum-romecolosseum-rome

Via del Corso

De Via del Corso is misschien wel de†bekendste†winkelstraat van Rome.†Aan de†1,5 kilometer lange Corso, zoals de straat in de volksmond wordt genoemd,†vind je vooral†de grote warenhuizen en winkelketens, zoals Benetton, de Disney-winkel, warenhuis La Rinascente en Sisley. Verder is er de winkelgalerij Alberto Sordi, met†onder andere Zara en Feltrinelli.

Rome_winkelen-via_del_corso_rome.jpgMaar ook voor wie niet van winkelen houdt is deze straat interessant.†Het huis op nummer 18 werd namelijk†van 1786 tot 1788 bewoond door†Goethe: het doet nu dienst als museum. Daarnaast zijn er kerken aan deze brede straat in alle soorten en maten.

Aan het ene uiteinde vind je Il Vittoriano, het imposante witte monument voor Victor Emanuel, aan het andere uiteinde het prachtige Piazza del Popolo. Ook de Galleria Doria Pamhilj, een prachtig museum met veel grote meesterwerken, heeft een ingang aan de Via del Corso.

Leuk om te weten is dat de Via del Corso zijn huidige naam pas kreeg in de vijftiende eeuw, toen†tussen de palazzi de†paardenrace 'La Corsa dei Barberi' plaatsvond. Opgefokte, wilde paarden van het Noord-Afrikaanse paardenras de berbero, denderden zonder ruiter door de huidige Via del Corso, ongeveer vanaf de (verdwenen) Boog van Portugal ter hoogte van de Via della Vite tot aan het huidige Piazza Venezia.

Voorheen werd deze race in de wijk Testaccio gehouden, maar men besloot de paardenrace naar het centrum te verplaatsen. Met als gevolg dat de Corso sindsdien steeds meer bezoekers en verkeer trekt en zowel bij Romeinen als bij toeristen is uitgegroeid tot een begrip en een mooi herkenningspunt in Rome.

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Rome in eigen keuken

Rome - City by the river

Impressie van een stedentrip naar Rome door Wiemer Viet. Rome - city by the river...

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels