sint-pietersplein-romekerst sint-pitersplein romeRomecolosseum-romeVaticaanColosseum-rome

Via Nazionale - winkelen boven de staatskas

De Via Nazionale is een van de drukste verkeersaders van Rome, maar je vindt hier ook een aantal leuke winkels. De straat loopt vanaf Piazza della Repubblica naar de keizerfora. Dat is grofweg vanaf station Termini tot Piazza Venezia.

Het is een prachtig gezicht als je het Altare della Patria oftewel Il Vittoriano, vaak schertsend De Suikertaart genoemd, aan het eind van de Via Nazionale voor je ziet opdoemen. Bovenop het gigantische, witte gebouw prijken twee vierspannen en een ervan wordt bij zonsondergang mooi belicht vanuit de bekende winkelstraat.

Als je iets ter herinnering aan je verblijf mee naar huis wilt nemen, kun je hier zeker slagen in een van de talloze souvenirwinkels in de Via Nazionale. Je kunt er boeken inslaan bij Ibs of sokken bij Calzedonia, een kleurige jas aanschaffen bij Desigual of merkkleding bij Guess. Tezenis is een verleidelijke Italiaanse zaak met betaalbaar ondergoed voor dames en heren en Prénatal is voor de allerkleinsten.

Castroni
Castroni is een verhaal apart. Deze delicatessenzaak op nummer 71 verkoopt voedsel van over de hele wereld, zoals curry uit Azië of gemberbier uit Amerika. Maar vooral de Italiaanse producten zijn natuurlijk interessant als je in Rome op vakantie bent. Denk aan verse koffiebonen of pasta in de gekste vormen. Snoepjes, chocolade, honing, nootjes, vis uit blik, thee of muesli: je kunt het zo gek niet bedenken of ze hebben het er.

Naast winkels zijn enkele trekpleisters in deze straat het 'Teatro Eliseo' voor toneelopvoeringen, het Palazzo delle Esposizioni met wisselende tentoonstellingen en eetgelegenheden als ‘LasaGnaM’ voor verantwoorde fastfood-lasagne. In de Irish Pub ‘The Flann O’Brien’ kun je terecht voor een drankje en als je iets uitwijkt, vind je in de wijk Monti volop gezelligheid.

Leuk om te weten is dat er op nummer 91, in het filiaal van de ‘Banca d’Italia’, maar liefst 1.100 ton goud ligt opgeslagen. Als je in Via Nazionale gaat winkelen, loop je dus als het ware over de staatskas van Italië!

Rome_winkelen-Via-Nazionale.jpg
Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Tessa Vrijmoed

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Rome met kinderen

Hommage aan Rome

Mooie beelden van Rome, met zang van Andrea Bocelli

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels