Colosseum-romekerst sint-pitersplein romeRomeVaticaansint-pietersplein-romecolosseum-rome

Via dei Cestari

De Via dei Cestari is niet per definitie een straat waar je zelf je portemonnee leeg koopt, maar het is voor de geestelijken die in Rome wonen en werken of die een bezoek brengen aan de stad†de straat waar ze hun kleding kopen.

Rome_winkelen-via-dei-cestari-ro.jpgJe vindt hier namelijk tal van modewinkels voor priesters, monniken en nonnen. Van ondergoed tot winterjassen, van schoenen tot parpalu's, hier kunnen ze hun garderobe aanvullen. Naast deze kledingwinkels vind je hier veel shops met iconen, kelken, kaarsen en andere kerkelijke aankleding. Zeker in aanloop naar Kerstmis schittert al dat goud je tegemoet en worden de etalages bevolkt door Maria's, kindjes in de kribbe en honderden wijzen uit het oosten.

Ook de officiŽle kleermaker van de paus, Gamarelli, is hier gevestigd. Deze kleermaker is verantwoordelijk voor de kleding van de nieuwe paus,†al†voordat deze†bekend is. De†gewaden worden dan ook in drie maten gemaakt: voor een lange en dunne paus, voor een†kleine en dikke paus, en voor een paus van†gemiddelde lengte en postuur.†

Nieuwsgierig geworden? Je vindt de Via dei Cestari als je vanaf Piazza della Rotonda, het pleintje voor het†Pantheon, naar Largo di Torre Argentina loopt.

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Roma Amor

Roma in a time lapse

La grande bellezza - Roma in a timelapse. Mooie timelapse van Rome.

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels