kerst sint-pitersplein romesint-pietersplein-romeVaticaancolosseum-romeColosseum-romeRome

Via dei Coronari

De Via dei Coronari in Rome ligt in de buurt van Piazza Navona en is een waar paradijs voor antiekverzamelaars. De kleine en grote winkels en ateliers in deze straat bieden voor ieder wat wils: meubels en schilderijen, maar ook gebruiksvoorwerpen, juwelen en hier en daar moderne kunst.

Rome_winkelen-via-dei-coronari-r.jpgDe†straat dankt zijn naam aan†de verkopers van rozenkransen (corone) die hier eerder gevestigd waren. Vroeger was deze straat namelijk een van de drukbevolkste straten van de stad, toen pelgrims via deze route vanaf de Porta di Ripetta naar de Sint-Pieter trokken.

Nu is het een heerlijk rustig straatje, met naast volop antiquairs ook meer dan genoeg mogelijkheden voor een kopje koffie, een lekker ijsje bij 'Gelateria del†Teatro' of een heerlijk bord pasta†bij een van de eetadresjes in de buurt.

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Roma Amor

Roma in a time lapse

La grande bellezza - Roma in a timelapse. Mooie timelapse van Rome.

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels