kerst sint-pitersplein romesint-pietersplein-romeRomecolosseum-romeVaticaanColosseum-rome

Via della Conciliazione

De Via della Conciliazione in Rome loopt van de Engelenburcht naar het Sint-Pietersplein. Het is een enorm brede straat, die werd aangelegd door Mussolini als teken van verzoening (conciliazione) tussen Rome en het Vaticaan.

De Via della Conciliazione werd pas in 1936 aangelegd, net nadat de Italiaanse regering onder leiding van Mussolini het verdrag sloot met de Heilige Stoel. Hierin stond dat Vaticaanstad voortaan als onafhankelijk en soeverein werd erkend (De Verzoening). Met de aanleg van deze straat konden pelgrims en toeristen het plein en de basiliek voortaan vanaf grote afstand met veel ontzag tegemoet treden. Voorheen stonden bezoekers, slingerend door de straatjes van de wijk Borgo, juist vrij plotseling oog in oog met de Sint-Pieter.

De straat biedt niet alleen een prachtige aanblik op de Sint-Pieter, maar ook een keur aan winkels met religieuze souvenirs, kunst†en boeken.
Rome_via-della-conciliazione-rom.jpg

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Rome met kinderen

Bezoek aan Rome

Mooie video van Rome tijdens de Kerstdagen.

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels