





Op het menu
Rome staat bekend om de heerlijke keuken, maar dan wil je natuurlijk wel weten wat er op het menu staat! Met onderstaande woordenlijst kun je de meeste Romeinse menukaarten goed ontcijferen. Buon appetito!
- antipastovoorgerecht vaak bestaande uit kleine hapjes
- aperitivodrankje voor het eten, vaak met kleine hapjes
- acqua mineralemineraalwater
- gassata / frizzantemet bubbels
- naturaleplat water
- carnevlees
- contornobijgerecht
- copertovast bedrag voor de service (meestal 1 tot 2 euro pp)
- dolcitoetjes
- formaggiokaas
- gelatoijs
- insalatasalade
- panebrood
- pescevis
- piatto del giornodagschotel
- primoeerste gang bestaande uit pasta, gnocchi of risotto
- secondotweede gang bestaande uit een vlees- of visgerecht
- vinowijn
- biancowit
- rossorood
- zuppa / minestrasoep
- Piatti di Roma:Gerechten van Rome:
- affettato mistogemengde vleessoorten
- pasta all’amatricianatraditionele Romeinse pasta
- pasta alla griciapasta met amtriciana-saus, zonder tomaat
- bruschettageroosterde broodjes, belegd
- cacio e pepepastasaus met schapenkaas en zwarte peper
- carbonarapastasaus met spek, kaas en ei
- carciofi alla giudiagefrituurde artisjokken
- coda alla vaccinaraossenstaart
- fettuccinelintpasta
- filetti di baccalàkabeljauw, gezouten en gedeeltelijk gedroogd
- fiori di zucchini (ripieni)(gevulde) courgettebloemen
- fritti mistigemengde gefrituurde hapjes
- gnocchiaardappel- of griesmeelballetjes
- pasta e cecisoep met pasta en kikkererwten
- pizza biancapizzabodem met kaas
- puntarellebladgroente, vergelijkbaar met andijvie
- rigatoni alla pajataRomeinse pasta met kalfsingewanden
- saltimbocca alla romanakalfsschnitzel met ham en salie
- suppli (al telefono) / arancinegefrituurde risottoballetjes
- trippa alla romanapens op Romeinse wijze bereid